18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Φωτογραφίες Σπύρος Τσακίρης. Γωγώ Γαλανοπούλου

Αθήνα 21/5/21: Ο πολιτισμός έκανε θόρυβο στο Σύνταγμα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ | + άρθρα

Η μέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία… Σήμερα ο πολιτισμός γιορτάζει, Παγκόσμια Ημέρα προς τιμήν του γαρ και είναι μια καλή ευκαιρία, για μια μάζωξη με θόρυβο στην καρδιά της Αθήνας.

Θόρυβο που θα εναλλάσσεται με ησυχία στηρίζοντας τους ανθρώπους που αγωνίζονται για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Θόρυβο για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό που παραμένουν χωρίς προοπτική εδώ και ένα χρόνο και τώρα που ανοίγει το θέαμα – ακρόαμα δεν είναι σίγουρο πως θα μπορέσουν να εργαστούν όλοι και να έχουν ένα εισόδημα.

Συλλογικότητες του πολιτισμού, καλλιτέχνες απ όλους τους χώρους, απλοί πολίτες μαζεύονται σιγά σιγά γύρω απο το Κοινοβούλιο για να ενώσουν τις φωνές τους και τα θέλω τους.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο με τον πολιτισμό στη φορμόλη… Με κάποιες παρουσίες στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Εκεί που το live δεν έχει μυρωδιά, ανάσα, συγχρωτισμό, παλμό.

Σαν κήπος με τα δέντρα ξερα και λουλούδια να μην μυρίζουν τίποτα.

Μα γίνεται θέατρο live streaming ή συναυλία καθιστός;

Ακόμη και σε περιόδους σκοτεινές, σε πολέμους και καταστροφές, η τέχνη και η ψυχαγωγία δεν φιμώθηκαν ποτέ, αλλά έλαμψαν κι έμειναν στις επόμενες γενιές, αξεπέραστες δημιουργίες.

Ζει ο άνθρωπος χωρίς οξυγόνο και νερό; Χωρίς τροφή; Χωρίς φάρμακα;

Ζει ο άνθρωπος χωρίς μουσική; Χωρίς να πάρει τους ανθρώπους του και να πάει θέατρο, σινεμά, σε ένα μουσείο. Εστω και μια φορά στο τόσο;

“Ο Πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι” ήταν το σύνθημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Σήμερα οι άνθρωποι του πολιτισμού έκαναν την ανάγκη τους για δημιουργία “θόρυβο” και το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο, έξω από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Θεάτρου Εμπρός…

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.