21.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img

Καταστολή με …πρόσχημα την πανδημία 24/4

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ | + άρθρα

*…Πώς το είπε ο ειδικός;

– ”ΘΩΡΑΚΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”

Μάλιστα, αυτό είπε. Έλα όμως που εγώ από φύση πλάσμα ανεπίδεκτο και από εμπειρία δύσπιστο, δεν εμπιστεύτηκα ποτέ τους ειδικούς, ούτε το κράτος. Πόσο δε, όταν ο ειδικός είναι και μισθοφόρος του κράτους.

Γιατί με τα όσα άκουσα εχτές, μου «κατσικώθηκε» η αντίληψη, πως το σχέδιο είναι ”αναλώσιμοι πολίτες, βορά στην αδηφάγο αγορά και όποιος αντέξει”, δηλαδή μιας άλλης μορφής, μέθοδος της αγέλης. Σε έχω κοντά δυο μήνες στην πίεση με ή χωρίς λόγο, είσαι από ιδιοσυγκρασία φοβικός και αντιδραστικός και τώρα σε ”αμολάω”. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλιώς αυτό το ”θωρακίσαμε ην υγεία”, όταν την ίδια μέρα λίγες ώρες πριν, ζήσαμε όσα ζήσαμε στην κλινική στο Περιστέρι.

Και στην συνέχεια η αντίληψη έγινε πεποίθηση, όταν αντιλήφθηκα την  είδηση έπο το μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες, γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), που ήταν ”θορυβώδης”, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω, το  γιατί τώρα:

 ”Η πανδημία του κορονοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει σε «κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. «Η κρίση μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων για σκοπούς που δεν σχετίζονται με την πανδημία”, τόνισε.

Όπως τόνισε, συγκεκριμένα, ο ίδιος, ο κορονοϊός συνιστά μια «ανθρωπιστική κρίση που γρήγορα καθίσταται κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Γκουτέρες μίλησε για διάκριση στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και «δυσανάλογες επιπτώσεις σε ορισμένες κοινότητες, άνοδο της ρητορικής του μίσους, στόχευση ευάλωτων ομάδων».

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι με τον «αυξανόμενο εθνικισμό, τον λαϊκισμό, τον αυταρχισμό και την οπισθοχώρηση σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ορισμένες χώρες, η κρίση μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων για σκοπούς που δεν σχετίζονται με την πανδημία».

Το μήνυμα είναι σαφές: ”Οι άνθρωποι -και τα δικαιώματά τους – πρέπει να είναι προτεραιότητα και στο κέντρο”.

Και ήρθαν στο μυαλό μου όλα και οι πρόσφυγες και οι άνθρωποι της 3ης ηλικίας και οι συντάξεις και η ύφεση και τα μνημόνια και η δουλικότητα και και και πριν το και κόμμα, κώμα, κόμμα, δεν μπαίνει…

*  Η μέρα μπήκε ακούγοντας:

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.