12.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στης Χαμολιάς την …ολόμαυρη ράχη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ | + άρθρα

Σαββάτο πρωί, έρχεται η κολλητή σου από το σπίτι, σε βλέπει μπαιλντισμένο, έχεις και εσύ τα δικά σου, τι να κάνουμε τώρα;

Για να βοηθήσει την κατάσταση, σου λέει:

-Έλα πάμε μια βόλτα, σε ένα μέρος θάλασσα, που μόνο το κύμα θα ακούς και θα βλέπεις όλο μπλε πάνω κάτω. Αν είμαστε και τυχεροί θα πιούμε και ένα τσίπουρο, αν είναι ανοιχτό το μαγαζάκι , εκεί κοντά.

Περιθώρια δεν έχεις, ούτε επιλογές, μπαίνεις στο αυτοκίνητο και συναγωνίζεσαι με τον δρόμο ποιος κινείται πιο γρήγορα πάνω του, το αυτοκίνητο ή οι σκέψεις σου…

– Εδώ το καλοκαίρι γίνεται χαμός, δεν βρίσκεις όχι να παρκάρεις, ούτε να σταθείς, εδώ φίλε κάνουν λασπόλουτρα, εδω, κλπ κλπ

– Ναι αλλά το μέρος που…

-Μην είσαι προπέτης, να σου δείξω τα στραβά και να ευχαριστηθείς τα όμορφα, είπε…

Κούνια που μας κούναγε, τα …όμορφα.

Αφήνουμε λοιπόν πίσω μας το Πόρτο Ράφτη με τα “στραβά του” και φτάνουμε περιοχή Χαμολιά, που σύμφωνα με την κολλητή μου, θα συναντούσαμε τα …όμορφα.

– Ρε συ, τι είναι αυτό εκεί μπροστά στα “άσπρα νησιά”;

– Ωχ Σπύρο, από εδώ να δεις, χαμός…

Χαμός στα όμορφα κυριολεκτικά.

Πάνω στο κύμα, να οι μπουλντόζες, να και οι σωλήνες, τα φορτηγά οι γερανοί, τα κοντέινερ και το κακό συναπάντημα.

Μια μεγάλη τσιμεντωμένη φρέσκια πινακίδα μας ενημερώνει:

Περιφέρεια Αττικής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

<<Αττική 2007 – 2013 >>

φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Αττικής

ονομασία έργου: Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Ακαθάρτων

περιοχών Κορωπίου – Παιανίας

Προυπολογισμός: 112.900.193,61 Ε

Ανάδοχος: Κ/Ξ ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ ΑΕ – ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ – ΑΑΓΗΣ ΑΕ

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης

Ποιότητα Ζωής για όλους.

Μάλιστα, μάλιστα, δηλαδή τα …ακάθαρτα Κορωπί και Παιανίας (προς το παρόν γιατί όλο και κάποιους άλλους δήμους θα κολλήσουν), θα τα φέρνετε εδώ, σε αυτή την θάλασσα.

Μιλάμε για …σατανάδες έτσι, δεν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες ας πούμε, αυτοί έχουν καταπιεί πέραν του αγλέουρα και την καταστροφή.

Ας δούμε λοιπόν περί τίνος πρόκειται, μη τυχόν και αδικήσουμε τους …σωτήρες μας.

Στην ανατολική Αττική, ανάμεσα στην Βραυρώνα και στο Πόρτο Ράφτη, βρίσκεται η γραφική παραθαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς, ένα υπέροχο μέρος με γαλαζοπράσινα νερά και μικρές νησίδες  (Άσπρα Νησιά ), κοντά στη στεριά που κόβουν τον βοριά όταν φυσάει, με αποτέλεσμα να μην έχει ιδιαίτερο κύμα.

Στο τέρμα του δρόμου της Χαμολιάς (με κατεύθυνση προς Πόρτο Ράφτη), εκεί που τελειώνει η άσφαλτος, ορθώνεται ένας λόφος από μπάζα και αδρανή υλικά. Εκεί ακριβώς, σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, θα μεταφέρονται και θα εκρέουν στη θάλασσα τα λύματα από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας, που δημιουργείται αυτό τον καιρό δίπλα ακριβώς από τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μέσω σωλήνων συνολικού μήκους 53 χιλιομέτρων θα καταλήγουν στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Μαρκόπουλου όπου ανήκει η Χαμολιά, κάτι που όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Σε ένα απέραντο εργοτάξιο λοιπόν, έχει μετατραπεί η πανέμορφη παραλία της Χαμολιάς που δεσπόζει στην ανατολική Αττική και ακόμα είναι η αρχή.

Κατακαημένη Αττική, δεν θα αφήσετε τίποτα όμορφο και παρθένο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.