21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img

“Παύλο τα κατάφερες”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ | + άρθρα

Από νωρίς το πλήθος είναι πολύ μεγάλο έξω από το Εφετείο Αθηνών. Από όλους τους πολιτικούς χώρους και πολλούς φορείς. Απλοί πολίτες, οικογένειες.

Ο κόσμος αρχίζει να προσέρχεται και μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο.

Η Μάγδα Φύσσα, μάνα σύμβολο, μπαίνει στο κτίριο, αποκαμωμένη. Πόσα χρόνια μετρά… Θα έρθει σήμερα άραγε η δικαίωση;

Η Αλεξάνδρας γύρω στις 11.00 το πρωί που αναμένεται η απόφαση, πλέον ασφυκτικά γεμάτη.

Πρώτα βγαίνει η απόφαση για την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από πρόθεση. Αυτό ανακοινώνει η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη λίγο μετά τις 11.30. Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχη και τη σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά για ψευδορκία.

Τα πρώτα χειροκροτήματα αντηχούν στην λεωφόρο. Μετά, σχεδόν εκκωφαντική σιωπή. Σαν να κρατούν όλοι την ανάσα τους.

Λίγο αργότερα έρχεται αυτό που περιμέναμε κι ελπίζαμε.

Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή έγινε δεκτή εν μέσω αποθέωσης. Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση εκτός από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο πηρυνάρχες, Πατέλης και Πανταζής.

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελενη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης).

Η Μάγδα Φύσσα και οι οικείοι του Παύλου βγαίνουν από την αίθουσα κλαίγοντας από συγκίνηση, δικαιωμένοι. Κάνει τα χέρια της γροθιά και φωνάζει. «Τα καταφέραμε, γιε μου, νικήσαμε!». Το πλήθος παραληρεί.

Μκροεπεισόδια στο ύψος της Λουκάρεως δεν χαλούν την ατμόσφαιρα αυτής της ιστορικής για τη χώρα και την ελληνική δικαιοσύνη μέρας.

Το θέμα δεν τελειώνει βέβαια εδώ… Πρέπει να περιμένουμε ώστε να αποφανθεί η δικαιοσύνη αν θα ανασταλούν οι εκτελέσεις των ποινών. Κοινώς μπορεί κάποιοι από τους ενόχους να μην καταλήξουν στη φυλακή. Ωστόσο η αρχή του τέλους για το αυγό του φιδιού έγινε.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.