12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ραντεβού στον αέρα: Έσκισαν και φέτος τους αιθέρες τα “πουλιά” της Πολεμικής Αεροπορίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ | + άρθρα

Αν κάποιος ανυποψίαστος περνούσε σήμερα Σάββατο γύρω στις 11.00 το πρωί από την παραλία του Φλοίσβου, θα έβλεπε εκατοντάδες ανθρώπους, να έχουν στραμμένα τα κεφάλια προς τον ουρανό, ταυτόχρονα κάτω από τους ήχους του “smoke on the water”.

“καπνός πάνω το νερό

πυρ στον ουρανό

καπνός στο νερό”

που λέει στο ρεφρέν και το τραγούδι των Deep Purple.

Η γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησε σήμερα στον Φλοίσβο, με αεροπορική επίδειξη, με τη συμμετοχή όλων των τύπων των Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας: Των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς»,

T-6A «Δαίδαλος»

και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

«ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΟΡΑΜΑ». Με αυτό το σύνθημα συνοδεύει εφέτος η Πολεμική  Αεροπορία την γιορτή του Προστάτη της, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου, έχει καθιερωθεί από το 1954 να εορτάζεται ως ο προστάτης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας) και για ακόμα φορά επέλεξε το Παλαιό Φάληρο και τον Φλοίσβο, για την μεγάλη εορταστική αεροπορική της επίδειξη στην Αττική, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση.

Rafale και F-16 Block 52 σε εικονική αερομαχία, ελικόπτερο super Puma σε αποστολή διάσωσης, το καμάρι της Π.Α.,  F-16 «Ζευς» που μας “τρέλανε”, από κοντά ( εντάξει σχετικό είναι αυτό ) το T-6A «Δαίδαλος» και το επετειακό αεροσκάφος θρύλος Spitfire καθώς και πολιτικά αεροπλάνα των εταιριών «Sky Express» και «Aegean Airlines»,

δεν θα παραλείψουμε τους ήρωες των φωτιών, τα εφτάψυχα Canadair CL-415.

Τυχεροί όσοι βρεθήκαμε σήμερα στην παραλία του Φλοίσβου δε λέω και θέαμα απολαύσαμε και ροκάραμε με τους απίστευτους μουσικούς της ορχήστρας της Π.Α, που να φανταστώ εγώ, πως οι ένστολοι παίζουν Deep Purple, Lynyrd Skynyrd και τέτοια.

Όμως υπήρχε και ποιο τυχερός από εμάς. Ο χειμερινός κολυμβητής που βρισκόταν κάπου στα αριστερά μου και το θέαμα απόλαυσε και το μπανάκι του έκανε και “τσίμπησε” και την χταποδάρα του.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.