20.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img

Φωτογραφίες: Γωγώ Γαλανοπούλου

Πήρε ξανά φωτιά η …Σμύρνη (video)

+ άρθρα

Οι εικόνες μιλούν από μόνες. Μια ειρηνική πορεία 5000 πολιτών στη Νέα Σμύρνη κατέληξε σε βίαια επεισόδια.

Ολα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων πήρε πέτρες και λοστούς και κινήθηκε εναντίον αστυνομικών αλλά και φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων.

Μετά το ένα έφερε το άλλο και η διαδήλωση μετέτρεψε τους χώρους γύρω από την πλατεία και τους παρακείμενους δρόμους σε πεδίο μάχης, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από έναν τραυματισμένους αστυνομικούς.

Η οργή των πολιτών της Νέας Σμύρνης αλλά και όσων έσπευσαν να συμπαρασταθούν εύλογη. Οι “θύτες” των προηγούμενων ημερών μετατράπηκαν από το κράτος και τα ΜΜΕ σε “θύματα”. Οι λεπτομέρειες για τη βία που δέχτηκαν οι αστυνομικοί πραγματικά “ανατριχιαστικές”, για επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα έκανε λόγο η αστυνομία. Η ίδια που δυο μέρες πρίν αρνήθηκε τις κατηγορίες για ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία.

Σε έκτακτο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά”.

Αναφορά πουθενά στο κυριακάτικο περιστατικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Τις επόμενες μέρες η πόλωση αναμένεται να ενταθεί… Με απρόβλεπτες συνέπειες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.