17.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαρρόδου

Μήδεια: Ήρθε, είδε κι ετοιμάζεται να απέλθει…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ | + άρθρα

Μια άσπρη μέρα σίγουρα την είδαμε, τον κορονοιό τον ξεχάσαμε έστω για λίγο, βγάλαμε μαζεμένες όσες φωτογραφίες δεν είχαμε τραβήξει το τελευταίο τρίμηνο, αλλά η Μήδεια τελικά τήρησε την ονοματοθεσία της και δεν ήταν και τόσο αθώα…

Καταρχάς η σφοδρή κακοκαιρία αποδείχτηκε φονική, καθώς έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους τρεις πολίτες, δύο στην Εύβοια και ένας στην Κρήτη.

Επίσης. χωρίς ρεύμα έχουν μείνει εδώ και πολλές ώρες περισσότερες από 30 περιοχές σε ολόκληρη την Αττική. Εκατοντάδες σπίτια από την Αγία Παρασκευή έως και την Βούλα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της Αθήνας, να μην μπορούν να μαγειρέψουν ή ακόμα και να ζεσταθούν, σε περίπτωση που περίμεναν να ανάψουν τα κλιματιστικά ή καλοριφέρ. Και η ΔΕΔΗΕ δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη για το πότε ακριβώς θα αποκατασταθούν οι ζημιές…

Φυσικά ξεριζώθηκαν χιλιάδες δέντρα και για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν, οι ζημιές ανυπολόγιστες.

Για να μη μιλήσουμε για τα προβλήματα στις μετακινήσεις, τον τρόπο που χειρίστηκαν πολλοί εργοδότες τους ντελιβεράδες και τους κούριερ (μην ξεχνάμε ότι είναι κι αυτοί μεγάλοι πρωταγωνιστές στην πανδημία) για την αγωνία πολλών ασθενών να φτιάσουν σε νοσοκομεία και ιατρεία. Ακόμη και οι εμβολιασμοί για τον covid αναβλήθηκαν λόγω Μήδειας.

Μπορεί η αρχέτυπη, η ηρωίδα του Ευριπίδη να σκότωσε τα παιδιά της από έρωτα και να “αιματοκύλησε” την ομώνυμη τραγωδία, αλλά και η σύγχρονη συνονόματη της με το γάντι και στα λευκά θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη για πολλά χρόνια.

“Μέχρι στο Κολωνάκι πήγε εκχιονιστικό για πρώτη φορά”… Αυτό ήταν αιχμή για την εύρωστη λειτουργία της κρατικής μηχανής σε ελίτ περιοχές για να καλυφθεί το “κόστος” της πολιτικής απόφασης να κλείσει η Αθηνών-Λαμίας για πολλές πολλές ώρες.

Με την ευχή λοιπόν η Μήδεια σύντομα να είναι παρελθόν.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.