23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Λαοθάλασσα στην Αθήνα:«Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ | + άρθρα

«Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ», το σύνθημα που φωνάζαν περισσότερα από 50.000 άνθρωποι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Στην κυριολεξία μια οργισμένη λαοθάλασσα, που όμοια της είχαμε να δούμε από τις μέρες του 2008.

Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων βρίσκονταν μέχρι πριν λίγη ώρα στο κέντρο, δίνονταν τον παλμό στην συγκέντρωση.

Σημειώνεται πως σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, υγειονομικών, δημοσίων υπαλλήλων αλλά και οργανωμένων οπαδών ομάδων.

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με την απαγγελία στίχων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας»: «Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…».

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και μετά ακούστηκε το σύνθημα «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, θυσία για τα κέρδη των αφεντικών».

Προς το τέλος της μαζικής πορείας που έγινε για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη,  επεισόδια εξελίχθηκαν έξω από τη Βουλή  και η ένταση μεταφέρθηκε και στους γύρω δρόμους, με αγνώστους να σπάνε το μνημείο για τα θύματα της Marfin, ενώ έβαλαν και φωτιά σε βαν στη Σταδίου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 13 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 7 έγιναν συλλήψεις, καθώς πάνω τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, κουκούλες και ένα όπλο ρέπλικα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.