15 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Ελευθεροτυπία: Στους δρόμους για τη δικαίωση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ | + άρθρα

Η πρόθεση όπως και το κάλεσμα ήταν σαφή…

Οι άνθρωποι της “Ελευθεροτυπίας” παραμένουν ζωντανοί και ζητούν “Τώρα Λύση” στις μακροχρόνιες διεκδικήσεις τους.

Έξω από τα γραφεία της Alpha Bank στη Σταδίου, βρέθηκαν σήμερα τις 11 το πρωί περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας», ζητώντας να αποσύρουν οι τράπεζες τις καταχρηστικές ανακοπές για τα έσοδα από την πώληση του κτιρίου της Μίνωος ώστε να λάβουν έστω ένα ποσοστό από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.

Για την ιστορία, η Ελευθεροτυπία, ανέστειλε την έκδοσή της στις 22 Δεκεμβρίου 2011, μετά την πρόθεση της τότε διοίκησης να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Επανακυκλοφόρησε από τις 10 Ιανουαρίου 2013 ως  τις 14 Νοεμβρίου 2014 οπότε και έκλεισε οριστικά.

Οι 850 πρώην εργαζόμενοι της Χ.Κ Τεγόπουλος περιμένουν σχεδόν 10 χρόνια να λάβουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί κάτι που επρόκειτο να γίνει στις 17 Ιουλίου.

Ωστόσο, οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς, άσκησαν αιτήσεις ανακοπής, παρά το γεγονός πως η περίπτωση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας υπάγεται στον προηγούμενο πτωχευτικό νόμο, βάσει του οποίοι προνόμιο έχουν οι εργαζόμενοι και όχι οι τράπεζες. Η εξέλιξη αυτή, πρόκειται να στείλει την υπόθεση στα δικαστήρια και η έκβασή της μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και πέντε χρόνια ακόμη.

Πολλοί πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας, βρέθηκαν σήμερα συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της Alpha Bank στην οδό Σταδίου, μετρήθηκαν στην κυριολεξία, είπα τα νέα τους, σε πολλά πηγαδάκια κι ένωσαν τις φωνές τους απέναντι στην αδικία.

Χαμόγελα παγωμένα, πόσο υπομονή πια και ο στόχος ένας… Η δικαίωση, έστω και μικρή με μια επιταγή που θα βουλώσει τρύπες και θα φέρει έστω προσωρινά πίσω το μειδίαμα. Γιατί η ουσία είναι μία. Η Ελευθεροτυπία δεν γυρίζει πίσω. Ούτε οι δουλειές που χάθηκαν, ούτε τόσα όνειρα. Ας υπάρξει τουλάχιστον μια μικρή ανταμοιβή.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.