19 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Φωτογραφίες: Στέλιος Στεφάνου

Ελευθεροτυπία: Ξέρεις τα “σπίτια” πεισματώνουν εύκολα, σαν τα γυμνώσεις.

+ άρθρα

Ξεκίνησε να χτίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τον Ιούνιο του 1993 έγινε η μετακόμιση της «Ελευθεροτυπίας» από τα “ταπεινά” γραφεία της Κολοκοτρώνη στο υπερπολυτελές κτίριο της Μίνωος.

Για περίπου δύο δεκαετίες, το εμβληματικό κτίριο με τους άνετους χώρους και τις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις, ήταν η έδρα του μεγαλύτερου και πιο πετυχημένου εκδοτικού εγχειρήματος της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Και μετά όλα τέλειωσαν.

Η εταιρία πτώχευσε, το κτίριο της Μίνωος βγήκε στο σφυρί και τον Οκτώβριο του 2018 πουλήθηκε. Τον Ιούνιο έγινε και η εξόφληση του τιμήματος.

Ένα χρόνο πριν, την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε. Το κτίριο κλειδώθηκε και τα κλειδιά παραδόθηκαν στους νέους ιδιοκτήτες της εταιρίας αξιοποίησης ακινήτων Grivalia.

Η πώληση του κτιρίου αυτού που υπήρξε για 20 και πλέον χρόνια σαν δεύτερο σπίτι για περισσότερους από 800 εργαζόμενους, προκάλεσε το ίδιο συναίσθημα που προκαλεί κάθε απώλεια…

Άφησαν πίσω κομμάτια της ζωής τους, της δουλειάς τους, των ονείρων τους. Όμως τα 10.000.000 ευρώ που δόθηκαν για την αγορά θα έκλειναν μικρές ή μεγαλύτερες τρύπες, θα πραγματοποιούσαν για κάποιους νέα όνειρα.

Οι τράπεζες που “διαφημίζουν” σε σποτάκια με χαρούμενα πρόσωπα (τα οποία στην πραγματικότητα θα χρεωθούν χωρίς έλεος), ότι πασχίζουν για το κοινό καλό, τώρα ζητούν, επικαλούμενες μνημονιακούς νόμους τα δικά τους “χρωστούμενα” από την πώληση του κτιρίου.

Κίνηση όχι μόνο απάνθρωπη, αλλά και μη νόμιμη.

Οι εικόνες αυτές δείχνουν τώρα λοιπόν, την πραγματική κατάληξη της μεγάλης περιπέτειας που άκουγε στο όνομα “Ελευθεροτυπία”.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.