23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης

Βοιωτία: Ανένδοτος ενάντια στις ανεμογεννήτριες

+ άρθρα

Εικοσιτέσερις γιγάντιες ανεμογεννήτριες ύψους 150 και 180 μέτρων στον Σταμαλιό, στο Λυκομούζι και στη Βαθειά Λάκκα προκαλούν την οργή των Βοιωτών.

Τρεις νέες ομάδες γιγάντιων ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 86,4 MW , περιλαμβάνονται σε μία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ,) που βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2021.

Πρόκειται για εννέα ανεμογεννήτριες στη θέση «Σταμάλιος Τσούμα» ισχύος 32,4MW, με συνολικό ύψος 150 μέτρα η κάθε μία, της περιοχής Χωστίων.ια δέκα ανεμογεννήτριες στη θέση «Λυκομούζι» ισχύος 36MW, με συνολικό ύψος 180 μέτρα η κάθε μία, της περιοχής Χωστίων. Και από πέντε ανεμογεννήτριες στη θέση «Βαθειά Λάκκα» ισχύος 18MW, με συνολικό ύψος 150 μέτρα υπαγόμενες στις περιοχές Ξηρονομής και Δομβραίνας.

Οι θηριώδεις αυτές αιολικές εγκαταστάσεις, εκτός από τις άλλες επιπτώσεις που θα έχουν για την περιοχή, θα εμποδίσουν κάθε προοπτική για τουριστική ανάπτυξη στα μοναδικά θέρετρα της Βοιωτίας, το Σαράντη και την Αλυκή.

Η Επιτροπή Πολιτών Χωστίων-Σαράντη, καλεί όλους τους πολίτες, γυναίκες και άντρες, κατοίκους των Χωστίων και του Σαράντη, της Αθήνας, της Θήβας και αλλού, τις μεγάλες και ισχυρές παροικίες των Χωστιαναίων του εξωτερικού, σε έναν ενωτικό διαρκή, ανένδοτο αγώνα για να μην πραγματοποιηθεί μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη για τα παραγωγικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δεδομένα του τόπου.

Καλεί τους πολίτες της Βοιωτίας, Επιτροπές, συλλόγους, σωματεία, το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό παροξυσμό, τους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες να αντιδράσουν πριν σημάνει το οριστικό τέλος για ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα τοπία αυτής της Χώρας.
Επισημαίνει την μεγάλη ευθύνη του Τοπικού Συμβουλίου Χωστίων και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων. Διότι με αποφάσεις τους αύξησαν κατά 35 % την φέρουσα ικανότητα του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού τυπικών ανεμογεννητριών. Δηλαδή επέτρεψαν την αύξηση μέχρι το 135% των αιολικών εγκαταστάσεων στην ήδη κορεσμένη Δ.Ε. Θίσβης, ήτοι από 162,12 σε 218,862 τυπικές ανεμογεννήτριες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.