20.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img

Αρτέμιδα και Βραυρώνα Αττικής, ένας διαφορετικός Νοέμβρης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ | + άρθρα

Ευτυχώς προλάβαμε τη χαρά της κολύμβησης αρχές Νοέμβρη του 2020.

Απολαύσαμε, την πρωινή ηρεμία του γαλάζιου τοπίου, με μια θερμοκρασία νερού 20 βαθμών, περίπου.

 Είδαμε να ασκείται με το μπάνιο, και να χαίρεται με την συναναστροφή η τρίτη ηλικία, που οργανώνει στην ησυχία της απέραντης αμμουδιάς, παρέες κρασιού, τσίπουρου και σαρδέλας, προσφέροντας επίσης ό,τι άλλο έχει ευχαρίστηση ο καθένας η καθεμιά, για κάποια γιορτή που πέρασε.

Καθισμένοι στα καρεκλάκια, τηρούν τις αποστάσεις και συζητούν για τις χειροποίητες μάσκες, το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το συνωστισμό έξω από τα σχολεία για να πάρουν τα εγγόνια, τα ανύπαρκτα κρεβάτια στα νοσοκομεία και τις ανύπαρκτες θέσεις στα κοιμητήρια, τα νέα στελέχη του ιού και την ποιότητα του εμβολίου.

Μια τέτοια ντόπια ομήγυρη,  κερνάει και τις διπλανές παρευρισκόμενες κολυμβήτριες. Περπατώντας, πίσω από απάνεμο σημείο, βρήκαμε κάποια παρέα αραδιασμένη στα βράχια, να τραγουδάει άσματα του ελληνικού κινηματογράφου.

Λίγα νήπια χαίρονταν να παίζουν και να τρέχουν στην άμμο τσαλαβουτώντας με θόρυβο στο νερό. Προσπεράσαμε  μια ράμπα για το ειδικό αμαξίδιο υποβοήθησης για την κολύμβηση των AMEA πριν ξηλωθεί. Στις ψάθινες ομπρελίτσες του δήμου μπορούσες ακόμα, να καθίσεις και δωρεάν.

Κάποιοι περαστικοί, διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση του ψαροντούφεκου, την εποχή καραντίνας. Αναρωτιούνταν για τον τρόπο υποβρύχιας μετάδοσης του κορονοϊού. 

Κόσμος που απολαμβάνει ψάρεμα, ελαφρύ τρέξιμο, βόλτα με το σκύλο, συζητήσεις, αναλύσεις, αλλά και χαλαρωτική θεραπευτική σιωπή, κοιτάζοντας το απέραντο γαλάζιο.

Τώρα σιωπή, κοιτάζοντας τις φωτογραφίες. Ένας Νοέμβριος που τελειώνει σήμερα, με καραντίνα, αλλά ηλιόλουστη μέρα, ας το λάβουμε ως μήνυμα αισιοδοξίας!

Κάποια λιγοστά, καρεκλάκια θα έχουν στηθεί από τους χειμερινούς κολυμβητές και κολυμβήτριες και κάποια κεράσματα ίσως υπάρχουν. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες!

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.