23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κείμενο, φωτογραφίες Θεανώ Μανουδάκη

Ροκ Χ 3: Μίλησαν ξανά με τη μουσική τους

Θεανώ Μανουδάκη
+ άρθρα

Η Θεανώ Μανουδάκη είναι κοινωνιολόγος και στο διδακτορικό της έχει ασχοληθεί με τη νεανική παραβατικότητα και τις συμμορίες ανηλίκων. Η φωτογραφία μπήκε στη ζωή της αρχικά ως εκπαιδευτικό εργαλείο και στη συνέχεια ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Έκτοτε συνυπάρχει, ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής και της καθημερινότητας της, παράλληλα με την επιστημονική της δραστηριότητα. Λατρεύει τη φωτογραφία δρόμου και τις εικόνες σε άσπρο μαύρο. Προσπαθεί μέσα από το φακό της να εγκλωβίσει τις στιγμές των δρόμων, τη σιωπή της φύσης, την ιστορία των προσώπων, γνωστών και αγνώστων, την ενέργεια της μουσικής

To 2020 τους είδαμε στην Τεχνόπολη, το 2021 στο Θέατρο Βράχων και χθες στο Falliro Summer Theater. Υπόγεια Ρεύματα, Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Magic De Spell.

Τρία από τα πιο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του ελληνικού Rock στην Ελλάδα του ΄90 μας αποδεικνύουν ότι παραμένουν παρόν, και αυτά και εμείς, με την ίδια ορμή και τον ίδιο θυμό, με στάση πολιτική και διάθεση σαρκαστική.

Κοιτάζω το κοινό. Ανάκατες ηλικίες. Κάποιοι έχουν πατήσει τα 60, κάποιοι όταν τα Υπόγεια Ρεύματα τραγουδούσαν το «μ αρέσει να κοιτάω ψηλά» θα ήταν στο δημοτικό.

Οι συνομήλικοι μου μετράμε ρυτίδες γύρω από τα μάτια αλλά συνεχίζουμε να χαμογελάμε. Ένα υπέροχο εξάχρονο, μάλλον, πιτσιρικάκι, ο Γιώργος, χόρευε όλο το βράδυ και σήκωνε ψηλά τη γροθιά του μαζί με τον πατέρα του. Χαμογελάω.

Γι αυτό αγαπάμε τις ανοικτές καλοκαιρινές συναυλίες, γιατί μόλις ακουστούν οι πρώτες νότες των τραγουδιών που αγαπάμε ξετυλίγεται μία διάφανη κλωστή που μας ενώνει και μας ξεσηκώνει…

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Get in Touch

2,911ΥποστηρικτέςΚάντε Like
36ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Άρθρα

This function has been disabled for Press Carnet de Voyage.